Oct 13, 2006
در حال حاضر در حال طراحی و اجرای یک فضای سبز پیرامون یک رستوران آلاچیقی هستم . فکر کردم با توجه به وسواسی که
برای مطالعه پیش از انجام طرح ها و پروزه هایم دارم مطالبی که به طورت تئوری و عملی در این مدت آموخته ام و نتیجه تجربه کاریم می باشد را به صورت منظم در این پستها بنویسم .
با توجه به فقر منابع تحقیقی اینترنتی به زبان فارسی به خصوص در مورد رشته کشاورزی ( تمامی گرایشات) از این به بعد منابع مطالعاتی خودم را در اینجا ذکر می کنم و تا جای ممکن ترجمه خواهم کرد تا دانشجویان و کارشناسان امر کشاورزی در این وبلاگ فرصتی برای مطالعه بهتر پیدا کنند .
شایان ذکر است در پستهای آینده طراحی و اجراو همچنین مشخصه های گونه های مختلف گیاهان زینتی و پوششی را با عکس و توصیحات گیاهشناسی و زراعی کامل به شما معرفی میکنم . همچنین به علت عدم معرفی و شناخت نرم افزار های مناسب برای طراحی فضای سبز و یا تقویم های زراعی مناسب برای مزارع هر از چندی نرم افزار هایی را به شما دانش پژوهان گرامی معرفی و منابع خرید آنها را هم معرفی خواهم نمود و به امید یزدان پاک روش کار با این نرم افزار ها را برای شما آموزش خواهم داد .
امید است که شما یاران گرامی با ارسال نظرات و پیشنهادات و انتقادات خود مرا در این امر که در نظرمن به منزله زکات آنچه می دانم است یاری فرمایید .
طراحی باغهای ایرانی از قدیم سرزمین گل و بلبل را از دیگر دیار روزگار قدیم در طراحی باغ برتر ساخته بود . قوم آریا که قومی موحد و پاک پرست بوده و زمین و خاک و رستنی در دیده شان منزلتی والا داشته که منشا این عقاید را به نوعی به میترائیسم ربط و بسط داد در زیبا سازی محیط سبز اطراف خود تبهری ویژه داشتند . در حال حاضر طراحان و معماران فضای سبز در جهان با توجه به مناطق آب و هوایی و پوشش های گیاهی نقاط مختلف جهان هارمونی و تضاد های بساری را ابداع کرده اند . با توجه به دارا بودن مناطق مختلف اقلیمی و آب و هوایی در کشور عزیزمان قادر خواهیم بود که بسیاری از این گونه های مختلف گیاهی را در جاهای مختلف استفاده کنیم . ما برای آنکه از جهان عقب نیفتیم باید بتوانیم با دور زدن طرحهای مدرنیسم فضای سبز که برای کشوری مانند ایران مناسب نیست و با فرهنگ عامه در تضاد است یک راست سراغ پست مدرنیسم طراحی فضای سبز وارد شویم و آن را فرهنگ و سلیقه میهن خود تطبیق دهیم .
در نوشته هایم قصد دارم با زبانی ساده و شیوا اصول طراحی را به گونه ای توضیح دهم که افراد نا وارد هم بتوانند بهره ای از این اطلاعات ببرند .
اصول ارزیابی اولیه و انتخاب گیاه برای طراحی فضای سبز
1 گیاهانی که می خواهیم فضایمان را پر کنند انتخاب کنیم .
2 گیاهانمان را تحت نظر بگیریم و مورد تحقیق قرار دهیم که آیا در منطقه مورد نظرمان سازگاری خواهند داشت یا خیر .
3 نیاز روشنایی و نوری گیاه را در نظر بگیریم و ساعات روشن روز را در منطقه مورد نظر در نظر داشته باشیم .
4 لوازم و ابزار لازم را تهیه کنیم .
5 از دو دیدگاه داخل فضای سبز و نمای خارج فضای سبز باید آگاه شد . برای این امر به طراحی بر روی کاغذ و دیدن نمای فضای سبز از دور دست نیز توجه داشته باشیم .
6 تحقیقی در مورد فصل گلدهی گیاهانمان بدست بیاوریم . در تمام فصول سال فضای سبز باید جلوه ای از فردوس باشد . این نکته ضروری برای ارزیابی گیاهان و انتخابشان است .
7 در مورد درجه حرارت محیط شما کاری نمی توانید بکنید . درجه حرارت قابل تحمل گیاهان اسلحه شما برای مقابله با سرمازدگی است . پس دقت کنید که در انتخاب گیاهانتان این مهم را در نظر داشته باشید که دانستن درجه حرارت قابل تحمل گیاه بسیار مهم تر از آن است که بتوان از کنار آن آسان گذشت .
8 نوع خاک با آزمایش خاک در موسسات آزمایش خاک قابل بررسی است . فقر خاک باید با توجه به نیاز اسیدی - قلیایی خاک و سبک و سنگین بودن آن و حاصلخیزی خاک براورده گردد .
پایان پست اول
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment